středa 19. července 2017

Recenze: Divoká píseň





Autor: Victoria Schwab

Žánr: YA, fantasy

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 336




Obsah:
Příběh inspirovaný Romeem a Julií se odehrává ve městě Verity, které je rozděleno na Severní a Jižní část. Momentálně mezi oběma částmi panuje těžce vydřené příměří, ale jak dlouho vydrží?
Kate Harkerová je dcerou vládce Severní části, August žije v rodině vládce Jižní části.
Obyvatelé města nikdy nevycházejí ven za tmy, vyhýbají se stínům… Proč? Protože ve městě žijí příšery. Korsajové, malchajové a sunajové. Každý druh má svůj specifický styl života, způsob vraždění i výběr oběti. Pokud jste v bezpečí před jedním druhem, pravděpodobně už vám na krk dýchá jiný.
A pak jsou tady ty divné věci kolem Augusta. Proč má celé tělo pokryté čárami? Proč se nikdy nedívá přímo do foťáku?


Styl psaní: 
Victoria Schwab se už i u nás pomalu škrábe mezi nejoblíbenější YA autory a myslím si, že naprosto oprávněně. Styl psaní dokázal vtáhnout do děje až neuvěřitelně snadno a opravdu mi sedl.

Grafika: 
Obálka je naprosto DOKONALÁ! Jednoduše vystihuje hlavní znaky příběhu. Taky bych neměla zapomenout na originální číslování kapitol.



Jak jsem se ke knize dostala?
Knihovna.

Názor:
Kate byla skvělá, sarkastická hrdinka. August byl… Kdo vlastně byl? Jeho původ a vše kolem se v knize po malých kousíčkách odkrývá a to se mi na tom strašně líbilo! Autorka totiž dává vždy jen malé náznaky, jak by to mohlo být. A když konečně dojde k odhalení, ťukáte si na čelo, protože to bylo tak okaté!
Příběh samotný byl taky naprosto skvělý. Na rozdíl od většiny young adult knížek je tady romantická linka opravdu jen letmo naznačená a vy se tak soustředíte hlavně na zápletku. Všechno k sobě skvěle sedí a… prostě si to přečtěte, protože to rozhodně stojí za to!

Hodnocení: 9/10
Knížku koupíte tady!

2 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) Knihu jsem četla a nebyla špatná :) Ale Archiv od této autorky se mi líbil ještě více :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)