čtvrtek 9. března 2017

Přečteno #4: únor

A je tady březen. Přijde mi, že včera byly Vánoce, ale tak asi ne, no :D. Každopádně tady je další Přečteno!

Za únor se musím opravdu pochválit, protože jsem přečetla celkem 5 knížek a to je u mě docela dobrý výsledek. Dohromady to dělá 1951 stránek, což je za celou historii tohoto blogu nejvíce!

Jako první jsem dočetla Než jsem tě poznala. Knížka se mi moc líbila, ale stejně jsem ráda, že jsem ji nečetla v době její největší slávy. 
Louisa se souhrou náhod dostane jako ošetřovatelka k Willovi. I přes počáteční neshody v nich začne klíčit láska, bohužel je tu ale jeden problém. Jaký? 
Viděla jsem už i film, ale, upřímně, ani u jednoho jsem nebrečela, i když mě to docela mrzí... Více v recenzi tady


Potom jsem se vrhla na Univerzitu vyjímečných - zkouška, od které jsem vůbec nic nečekala a možná i proto to pro mě bylo zatím nejmilejší překvapení roku. 
Cia dostane možnost zúčastnit se Testování, na základě kterého bude několik lidí studovat na Univerzitě. Počáteční radost ale rychle vystřídá strach potom, co se jí jeden absolvent svěří s útržky vzpomínek. Ne všechno je asi jak vypadá. 
Je sice pravda, že dost vykrádá slavnější předchůdkyně, ale dělá to fakt dobře! Více najdete v mé recenzi tady.


Pak následovalo další obrovské překvapení v podobě Illuminae. Sice jsem o ní samozřejmě slyšela převážně kladné recenze, ale stejně jsem si pořád tak nějak myslela, že se mi to líbit nebude. Prvních asi 200 stránek jsem celkem protrpěla, ale zbytek jsem pak zvládla během jednoho dne. 
Příběh je o útoku vesmírné lodi na planetu a následné evakuaci obyvatelstva na lodi, ve které začne umělé inteligenci tak trochu hrabat. Více opět v recenzi tady.

Následovalo zatím největší zklamání roku a to v podobě Rezistence. I když mi všichni říkali, že je to oproti Divergenci hodně slabé byla jsem strašně zklamaná. Přijde mi, že klíčové události by šly popsat ani ne na půlku knížky... Protože je to druhý díl, nebudu tady k ději nic psát, abych někomu něco nevyspoilerovala, ale pokud by se někdo chtěl dozvědět více, může tak učinit třeba v mé recenzi tady.

A po tomto zklamání jsem opět navázala na éru bestsellerů a to s knížkou V šedých tónech. To byla naprostá pecka! Vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout, často mi při čtení tekly i slzy. Je to hodně silný příběh.
Linu a její rodinu zatkli těsně po půlnoci. Nikdo nevěděl za co, kam je vezou ani jak dlouho tam budou. Ale ani jejich nejhorší noční můry nemohly vystihnout skutečnost.
Tenhle příběh je pro všechny, kteří si neustále stěžují naprostou povinností, mně osobně to neuvěřitelně otevřelo oči, jak popisuji i v recenzi tady.

No a na závěr měsíce jsem rozečetla 1. díl měsíčních kronik - Cinder. V tuhle chvíli už ji mám dočtenou a vy se můžete v nejbližších dnech těšit na recenzi! I když k ní mám pár výtek, můžu prozradit, že recenze bude hodně kladná.
Příběh je o kyborgské mechaničce jménem Cinder. V místě, kde žije zrovna zuří pandemie smrtelné nemoci a když se nakazí i její blízká příbuzná začíná to pravé trápení. Více toho tady neprozradím, abyste pak klikli i na recenzi 😀😊.
Příběh je převyprávěním klasické Popelky (Cinderella).





6 komentářů:

  1. Perfektní čtenářský výkon a senzační výběr. Četla jsem Než jsem tě poznala, Illuminae a V šedých tónech a všechny se mi líbily. Na Měsíční kroniky se pořád chystám, vždy si říkám, že si je tedy pořídím, pak si to zase rozmyslím... tak bůhví, kdy a jestli se ke mně dostanou :) Přeji povedený březen! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Taky jsem kroniky dlouho odkládala, ale když jsem je pak náhodou objevila v knihovně tak jsem neodolala :D. Je to opravdu povedená série :). Určitě si nenech ujít recenzi, vychází v pondělí! :).

      Vymazat
  2. Samé pěkné knížky. V šedých tónech je fakt pecka jak píšeš. na Univerzitu se chystám a Iluminae se bojím, asi to není nic pro mě. Měsíční kroniky jsou celé úplně skvostné, přečetla jsem je cca za dní všechny.

    OdpovědětVymazat
  3. Illuminae jsem se taky hodně bála a první půlku jsem taky přemýšlela, jestli ji opravdu číst, ale tu druhou (300 stránek) jsem zvládla za jedno dopoledne :D. A Měsíční kroniky se mi zatím taky hodně líbí, přemýšlím, že bych se mohla pustit do Scarlet už zítra, ale ještě uvidím... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné kousky jsi přečetla. Než jsem tě poznala je moje srdcovka a na Illuminae a V šedých tónech se chystám :)Jsem zvědavá, jak se mi budou líbit :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)