sobota 26. listopadu 2016

Recenze: Harry Potter - filmová kouzla




Autor: Brian Sibley

Žánr: fantasy

Rok vydání: 2010

Nakladatelství: Slovart

Počet stran: 160








Obsah: 
Zajímalo vás někdy kolik úsilí stálo za filmy o Harrym Potterovi? S čím se tvůrci potýkali či jak se ta nebo ona scéna natáčela?
Ano? Pak je vám tato kniha šitá na míru! Dovolí vám nahlédnout do deníku filmového architekta, dozvíte se co se honilo hlavou hercům ať už na place nebo při čtení dalších dílů. Sami herci vám popíšou své postavy, sem tam se objeví i nějaká vtipná příhoda (například když si chtěl Tom Felton nechat svou figurínu z natáčení Vězně z Azkabanu). Dozvíte se třeba jak těžké bylo natáčení famfrpálu, jak herci přišli ke svým rolím, jak vznikaly rekvizity, prostě všechno, co by vás o filmech mohlo zajímat.
To vše doplňuje nádherné grafické zpracování spolu se spoustou fotek z filmů i ze samotného natáčení. Mimochodem, grafické zpracování knihy mají na svědomí stejní lidé, kteří vytvářeli pro film učebnice, Denního věštce a jiné maličkosti, které dodávaly mu konečný vzhled.
K tomu v knížce najdete spoustu filmových rekvizit, dopisem z Bradavic počínaje a identifikačním průkazem Mafaldy Hopkirkové konče.
Dopis o přijetí do Bradavic 
Identifikační průkaz M. Hopkirkové

Můj názor:
Vzhledem k ceně (800Kč + ) bych se ke knížce asi nikdy nedostala, to, že teď můžu psát tuto recenzi je výsledkem jedné velké náhody a chtěla bych proto tímto strašně moc poděkovat kamarádovi, kterému tento výtisk patří. Vím, že je malá šance, že se k této recenzi dostane, ale i přesto bych chtěla říct ještě jednou, DĚKUJI Davide!!!
A teď už k názoru… Hm… co napsat? Prostě běžte a tu knížku si okamžitě přečtěte, protože je prostě G.E.N.I.Á.L.N.Í!
Nebyla jediná stránka, nad kterou bych nekroutila hlavou úžasem nebo nevydechovala „Wow!“ a „Jé!“ a „To fakt?“ I když je plná filmových podrobností, není to ani zdaleka encyklopedie. Ani na chvíli jsem neměla pocit, že bych něčemu nerozuměla. Všechno bylo do detailů popsáno a doplněno o komentáře tvůrců, herců, i samotné J. K. Rowlingové.
Věděli jste třeba, že mezi první klapkou a rozhodnutím, že Harryho bude hrát Daniel Radcliffe uběhly 3 měsíce? Nebo, že když se poprvé sešel hlavní filmový architekt (Stuart Craig) s J. K. Rowlingovou, nakreslila mu Rowlingová bez jediného zamyšlení celé Bradavice, včetně Hagridovy hájenky, Černého jezera, Prasinek, prostě všeho? Ne? Tohle a mnohem více najdete v této knize!
Opravdu, jediná věc, která by se jí dala vytknout je, že vás na 2-3 dny úplně vyřadí z denního života, protože budete chtít více a více a více!


Hodnocení: ∞/10!
Profil knihy na ČBDB.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)