středa 25. března 2020

RC: Dobré ráno, žabko! (dětská knížka)



Nedávno se mi do rukou dostala nádherná interaktivní knížečka pro děti Dobré ráno, žabko ze série Dobré ráno. Tato série je dílem italské spisovatelky Agnese Baruzziho a v češtině ji vydává nakladatelství Ocelot.

Knížka Dobré ráno, žabko je určená primárně dětem od jednoho roku, ale myslím si, že hezky poslouží jak o něco mladším, tak i klidně o několik let starším. Záleží samozřejmě především na schopnosti dítěte vnímat.

Příběh mladé žabky a jejich miminek dětem nenásilnou formou vysvětluje život těchto zvířátek. Spolu s malými pulci jim je tak umožněno objevit zase další kousek světa.


Je vyrobena z dostatečně tvrdého kartonu, aby si v ní dítě mohlo samo listovat. Zároveň díky výřezům knížka skvěle stimuluje i hmat. 


A jako velké plus vnímám taky fakt, že je celá psaná velkými písmeny, takže by dle mého mohla klidně posloužit i nějakým předškolákům jako "první čtení".


Bohužel vzhledem k aktuální situaci u nás i ve světe se mi recenze poměrně zkomplikovala, takže nemám možnost dát knížku otestovat někomu z cílové skupiny. Každopádně osobně jsem z knížky byla i ve svém věku nadšená a pokud máte ve svém okolí malé dítě, myslím si, že by vaší pozornosti určitě neměla uniknout. A pokud se u vás doma žabky netěší přílišné oblibě, jistě vás potěší, že Ocelot vydává taky další dva díly této série a to příběh zajíčka a červenky.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Megaknihy.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)