úterý 8. srpna 2017

Recenze: The prophecy of Shadows (Dědictví stínů)




Žánr: YA, fantasy

Rok vydání: 2016

Nakladatelství: Smashwords (angličtina, do češtiny nepřeloženo)

Počet stran: 140




Obsah:
Nicole Cassidy se přestěhovala z Georgie do Nové Anglie. Když se první den objeví ve škole, počítá s tím, že prostě dostane rozvrh a bude se snažit do nové třídy zapadnout. V žádném případě by ji nenapadlo, že by se mohlo dít něco víc. Ale to se stalo. Údajně je totiž čarodějnice. Ze začátku si myslí, že je to jen hloupý vtip. Po pár dnech tomu ale začne postupně věřit a rozkrývat čarodějná tajemství. Se vším jí pomáhá mimo jiné i Blake. Pouto mezi nimi je přímo šílené, ale pokud by se k němu Nicole příliš přiblížila, těžce by narazila. Blake totiž chodí s neuvěřitelně žárlivou Danielle.
Když jednou v noci proletí po obloze Kometa z Olympu, jsou Nicole, Blake, Danielle a s nimi ještě Kate a Chris obdarováni nesmírně mocnými vlastnostmi. Kometa měla ale ještě jeden, nepříliš pozitivní efekt, otevřela dveře do vězení, které po století věznilo Titány. Nicole, Kate, Blake, Danielle a Chris jsou jediní, kteří to můžou napravit.


Styl psaní:
Trochu jsem se bála, aby na mě angličtina nebyla moc těžká, ale zbytečně. Knížka je napsána jednoduše, poutavě a čtivě a já jsem slovník skoro nepotřebovala.

Grafika:
Obálka je prostě nádherná!

Jak jsem se ke knize dostala?
Knížku mi poslala sama autorka jako „cenu útěchy“ pro ty, kteří nevyhráli v její soutěži (už ani nevím, o co se soutěžilo).

Názor:
Začátek se hodně podobal Harrymu Potterovi a docela mě to štvalo. Tak samo byla celou knihu jasná inspirace Percym Jacksonem. Když ale pomineme tyto podobnosti tak se mi knížka moc líbila. Díky tomu, jak je útlá se četla opravdu rychle a nebyly tam zbytečné pasáže. V knížce bylo tak akorát akce, napětí i lásky. Pokud hledáte něco lehčího třeba na dovolenou, ale zároveň s poutavým příběhem, knížku vám určitě můžu doporučit! Já už nenápadně pokukuji po dalších dílech!

Hodnocení: 8/10

2 komentáře:

  1. Tak na tuhle recenzi jsem se těšila :) Kniha mě zaujala, určitě se na ni chystám :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)