sobota 1. července 2017

Co přibylo na mém to read listu #4: červen

Ahoj! Vítám vás u dalšího článku, ve kterém bych vám ráda představila knížky, které mě v červnu zaujaly. Předem se omlouvám, že bude článek krátký, jak jsem psala i v Přečtenu (nevím, co vyjde dříve), červen byl ke knížkám opravdu nemilosrdný.
*Odkazy: knížka=kde ji koupíte, autor=profil na cbdb.cz


Tajemství upírů – L. J. Smith
Jedná se o první díl série Říše temnot. Přiznám se, že jsem si nijak dopodrobna nezjišťovala, o čem by to mělo být. Čekám od toho příjemnou, možná trochu napínavou oddechovku. Pokud jste v poslední době trochu sledovali booktube a narazili jste na začínající booktuberku Lucku z kanálu Moje knihovnička, musí vám být jasné, proč je tato knížka tady. Lucka totiž tuto sérii naprosto miluje a propagovala ji tak moc, že mi to nedalo a rozhodla jsem se taky zkusit aspoň jeden díl. (Jo a určitě Lucinku sledujte, je skvělá!)


PokojEmma Donoghue
O téhle knížce jsem se dozvěděla díky Klárce z kanálu Klářiny knihy. Klárka říkala, že je to podle ní jedna z nejlepších knížek, kterou kdy četla, takže jsem se po ní musela podívat. Podle anotace by mělo jít o silný psychologický román o matce s dítětem, kteří žijí zavření v jednom pokoji. Pro dítě je to nádherný a velký svět, pro matku vězení. Poté, co se nějakým způsobem dostanou ven, vyplývají na povrch otázky. Hodně otázek.
Ještě si nejsem úplně jistá, jestli číst tuhle knížku v češtině nebo v angličtině. Na jednu stranu mě totiž strašně láká to v angličtině zkusit, na druhou si ale říkám, jestli to na mě nebude moc složité, abych pak neměla zbytečně horší názor, jenom proto, že jsem to nepochopila. Budu moc ráda, když mi poradíte!

Ódinovo dítěSiri Pettersen
Severské fantasy, ve kterém by mělo jít, mám pocit, o to, že se hlavní hrdina narodí bez ocasu do světa, kde ho všichni mají. Nebo něco v tom smyslu, anotaci jsem si četla už dávněji, takže se omlouvám, jestli je to špatně.
Tuhle knížku jsem původně vůbec nechtěla číst, protože jsem si myslela, že bude na můj vkus moc morbidní. Nedávno jsem si ale psala s jednou holčinou, která tuhle sérii miluje, na instagramu a ta mě tak nahlodala, že si to teda nejspíš taky přečtu. Tak jsem zvědavá, jaké to bude!



To je pro tenhle měsíc všechno. Co zaujalo vás? Určitě mi to napište do komentářů! 


4 komentáře:

  1. Ódinovo dítě jsem četla - a teď čtu pokračování - a rozhodně ho doporučuji. Morbidní to není (i když mám osobně možná trochu posunuté hranice, ale nepřišlo mi :D) a je to pěkné a příjemné čtení. :)
    https://jaderna-knihomolka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším (čtu)! :D Asi se na něj dostane už hodně brzo, poslední dobou mám chuť na něco trochu morbidnějšího, tak snad to nakonec nebude slabé... :D :D

      Vymazat
  2. Ódinovo dítě je opravdu pecka, mě se líbilo moc a druhý díl také. Jen na začátku jsem měla malinko problém se začíst a chápat souvislosti , ale jakmile se to překlene, tak to stojí fakt zato. U mě jedna z nejlepších fantasy.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)