úterý 4. dubna 2017

Přečteno #5: březen

Ahoj! Březen utekl jako voda a máme tady duben a s ním i další, v pořadí už páté Přečteno!
Kdo četl Přečteno za minulý měsíc, ví, že jsem tam jásala nad pěti přečtenými knihami. Za březen jsem se ještě o něco překonala a knížek přečetla 7, celkově to teda dělá 2266 stránek. Konečně se mi podařila překonat ta magická hranice 2000 stránek za měsíc! A teď už k jednotlivým knížkám.
*Odkazy v článku: Jméno knížky - kde ji koupíte nejlevněji, jméno autora - jeho profil na cbdb.cz

Nejdříve jsem dočetla Cinder od Marissy Meyerové. Musím říct, že mě to opravdu hodně překvapilo a kromě recenze (tady) jsem na toto téma napsala taky básničku (tady). Jde o moderní převyprávění Popelky a fakt se to povedlo!

Potom jsem se pustila do recenzní knížky Moře nálezů a ztrát - Náhodní lháři od Leny Valenové. Knížka byla opravdu super a mile mě překvapila. Vypráví o Eleně, která se na dovolené u moře zamiluje do nádherného kluka a co víc? On jí lásku opětuje! Z prvotního nadšení se ale nakonec stává největší zklamání Elenina života. Jak hořké to potom musí být, když se tento kluk náhle zjeví u nich na dvorku a představí se jako úplně někdo jiný? Více si můžete přečíst v recenzi tady.

Jako další následovala knížka, kterou jsem si plánovala vzít na dovolenou. No, trochu to nevyšlo... Je to knížka Stránky světa od Kaie Meyera. Vypráví o světě bibliomantiky, o místě, kde žijí lidé, kteří místo spánku čtou. Je to úžasně napsaná, dobrodružná knížka a mně se moc líbila. Recenzi najdete tady a (já se prostě nemůžu nepochlubit) tuto recenzi mi sdílelo CooBoo na jejich facebooku, takže bych jim tímto chtěla ještě jednou moc poděkovat!

Pak teda přišla dovolená, kam se mnou nakonec jel Muž jménem Ove od Frederika 
Backmana. Ze začátku jsem se do něj nemohla moc začíst, ale bylo to asi i tím, že jsem neustále žasla nad tím nádherným výhledem na Alpy (fotku s knížkou samozřejmě žádnou nemám, meh...). Po pár stránkách ale nastal zlom a dále už se knížka četla sama. Velmi mě překvapilo, že kromě notné dávky humoru v knize nechyběla ani silná emotivní stránka. Vypráví o Ovem, kterému je 59 let. Potom, co se naproti něj přistěhují noví sousedé, kteří mu místo pozdravu raději nabourají schránku, se začnou dít věci. Na tuto knížku jsem kromě recenze (tady) zkusila napsat taky "recenzi se spoilery" (tady).

Dále následovala knížka Mé sladké šestnácté století od Rachel Harris, kterou jsem téměř celou zvládla cestou z Alp. Je to opravdu milá knížečka, která mi symbolicky uzavřela lyžařskou sezónu a otevřela jaro. Vypráví o dívce, která se vlivem nečekaných okolností dostane z Itálie 21. století do Itálie 16. století. Pozná tak své předky a jediné, co ji z moderní doby zůstalo je její batoh plný elektroniky a nejrůznější kosmetiky. Ale na jak dlouho v tomto období je? Recenzi si můžete přečíst tady a recenze se spoilery vyjde co nejdříve (nebo už možná vyšla).

Po tolika oddechovějších a nenáročnějších knížkách už jsem potřebovala změnu. Takže jsem si od kamarádky půjčila Zlodějku knih od Markuse Zusaka. Knížka popisuje německou vesnici Molching v období 2. světové války. Jejím vypravěčem je Smrt a hlavní hrdinkou - Zlodějkou knih - je malá Liesel Memingerová. Je to jedna z těch knížek, po které se budete cítit strašně provinile jenom proto, že jste ráno nadávali, že ta káva nechutná jako obvykle... Recenze už je hotová, ale ještě nevím, kdy přesně by měla vyjít.

A poslední knížkou za březen je Stačí jen CHTÍT od Joelle Charbonneau. Tahle knížka vypráví o novém fenoménu města Nottawa - o sociální síti NEED, která vám za drobný úkol dá vše, co si budete přát. Úkoly ale postupně nabírají na nebezpečnosti, ale to je bohužel všem jedno - ten iPhone přece potřebují... Tahle knížka byla zakončením března se vším všudy, protože jsem ji dočetla 31.3. ve 23:55. Recenzi si můžete přečíst tady.




A jak jste si v březnu vedli vy? Pochlubte se v komentářích!







4 komentáře:

  1. Samé krásné knihy��.
    Na Mé sladké šestnácté století se chystam. Stránky světa mám od ledna rozečtené, ale nějak mi nejde se začíst.
    To krásné číslo přečtených knih, můžu jenom závidět.
    Baracuda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milý komentář :) začátek Stránek světa mi taky přišel zvláštní, ale tím, že jsem byla v té době nemocná, mi to až tak nevadilo :D

      Vymazat
  2. Moc pěkné kousky! :) Cinder jsem už přečetla a dnes se dám do posledního dílu :). Stránky světa mám doma a jsem zvědavá, co na ně sama řeknu! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)