pondělí 18. září 2017

Recenze: Poslední začátek



Autor: Lauren James

Žánr: YA, fantasy

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 352





Obsah:
Clove Sutcliffová žila celý život se svým biologickým strejdou a jeho manželkou v domnění, že jsou to její rodiče. Teď se ale dozvídá pravdu – její rodiče jsou Katherine Finchleyová a Matthew Galloway. Slavní vědci, kterým se po skandálu před šestnácti lety podařilo beze stopy zmizet. Clove je teď odhodlaná znovu je najít, vidět se se svými biologickými rodiči. Má to ale jeden háček, kde začít hledat pár, který se reinkarnoval do tolika různých období?! A pak je tady taky tajemná Ella…

Zaujalo vás to? Klikněte na obrázek a zjistěte, kde ji koupíte nejvýhodněji!


Styl psaní:
Knížka je psána v pohodovém tempu bez nějakých hluchých míst.

Grafika:
Obálka je opět nádherná a stejně tak i vnitřek knihy. Sice není vevnitř graficky tolik zpracovaná jako První konec, ale pořád tam není nouze o dopisy, úryvky z článků, zprávy atd.

Jak jsem se ke knize dostala?
Po přečtení Prvního konce mi bylo jasné, že tuhle sérii potřebuju doma, takže jsem neváhala a oba díly si přála k narozeninám…

Názor:
Knížka je rozdělená na tři části, takže to vezmu postupně.
První část mě zklamala snad nejvíc, jak to šlo. Nebýt toho, že se mi první díl tak moc líbil, bych ji asi odložila. Vůbec mě neoslovil děj, Clove jsem měla chuť jednu vrazit za její hloupost a taky mě trochu nemile překvapila sexuální orientace jednoho z hrdinů. (Nepochopte mě špatně, nic proti LGBT nemám, ale tady to přišlo tak nečekaně, že to pro mě byla docela studená sprcha.) Vlastně celou první část jsem byla přesvědčená, že knížku hned po dočtení prodám.
Ve druhé části byl příběh už o dost zajímavější, ale Clove jsem měla chuť vrazit ještě víc. Zase už tady ale bylo více akce, napětí a navíc už se děj netočil jen kolem Clove. Pomalu mě taky začalo opouštět nutkání knihu prodat.
A ve třetí části jsem se konečně dočkala toho, co jsem od knížky čekala. Byla plná akce, nejistoty, napětí, zvratů, zmatení… Díky ní jsem nakonec knížce dala docela vysoké hodnocení. Navíc mi tady už i Clove přišla normální. A pak ten konec… No, jako musím uznat, že to měla Lauren James opravdu skvěle promyšlené!


Hodnocení: 7/10

2 komentáře:

  1. Na tuhle knihu už mám docela dlouho zálusk :) Mám ráda cestování časem, tak si myslím, že by mě mohla bavit i tato kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tomu dej šanci :) jak píšu, první díl miluju, tenhle mě trochu zklamal, ale taky není špatný! :)

      Vymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)