pondělí 3. července 2017

Přečteno #8: červen

Ahoj! Máme tady konec června a s ním, jak jinak, než další Přečteno! Červen byl na knihy opravdu hodně slabý měsíc, přečetla jsem celkem 2 a jednu rozečetla. Dohromady je to teda „jenom“ 908 stránek.
*Odkazy: knížka=kde ji koupíte, autor=profil na cbdb.cz


Nejdříve jsem dočetla Divokou píseň od Victorie Schwab. Tahle knížka byla skvělá, čtivá, napínavá a opravdu jsem si ji užila, i přesto, že jsem ji četla poměrně dlouho.
Příběh je o městě Verity, které je rozděleno na severní a jižní část. V každé části žije jeden z našich hlavních hrdinů, August a Kate. Kromě lidí je ale ve městě V. taky spousta příšer – malchajů, sunajů a korsajů. Tyto příšery zabíjejí lidi a napjaté vztahy mezi oběma částmi města jim celkem hrají do noty. Jediní, kdo si toto uvědomují, jsou právě Kate a August.
To je ve zkratce téma příběhu, nechci to tady popisovat více, protože celá knížka je propletená spoustou tajemství. 
Recenze vyjde v nejbližších dnech!

Potom jsem sáhla po mém pořádném restu a to po Skleněném trůnu od Sarah J. Maas. Je to první knížka, kterou jsem od Sarah přečetla a… PANE BOŽE! To bylo tak úžasné! Bylo tam napětí, vtip, láska, smutek… Už se nemůžu dočkat na její další knížky, ať už další díly téhle série, nebo Dvůr.
A pro vás, co jste třeba Trůn ještě nečetli, ve zkratce o čem je.
Celaena Sardothien je celosvětově známá nájemná vražedkyně. Před rokem jí bohužel nepřálo štěstí a ona se tak dostala jako otrokyně do solných dolů v Endovieru. Korunní princ jí nabídne svobodu. Ona a dalších 23 zlodějů, bývalých vojáků, vrahů… se proti sobě postaví v souboji. Vítěz se stane královým bojovníkem a po uplynutí určité lhůty získá svobodu a jeho činy budou zapomenuty. V paláci se ale začnou dít věci, které by se rozhodně dít neměly…
Recenzi najdete na blogu už brzo!




No a nakonec jsem rozečetla 3. díl Měsíčních kronik, Cress od Marissy Meyer. Pomalu se blížím k půlce a Marissa Meyer opět nezklamala. Příběh je skvěle propracovaný a já jsem opravdu zvědavá, jak to skončí.


A jak vypadal váš červen? 🙂



2 komentáře:

  1. Přečetla jsi samé pěkné kousky :) Z tvého výběru jsem četla jen Divokou píseń a ta pro mě byla mírným zklamáním :) Ale doufám, že Měsíční kroniky a Skleněný trůn, dvě série které mám v plánu, už nezklamou :) Hezké čtení i přes léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Měsíční kroniky se díky Cress staly hned po Harrym mojí nejoblíbenější sérií, tak jsem zvědavá, jak se budou líbit tobě! :)

      Vymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)