pátek 9. června 2017

Přečteno #7: květen

Ahoj! Je tady konec května a s ním i další přečteno! Květen byl na knížky celkem smutný, hlavně teda druhá půlka. Dohromady jsem přečetla 4 knížky a 1408 stránek.
*odkazy v článku: autor - profil na CBDB.cz, knížka - kde ji koupíte nejlevněji


Jako první jsem sáhla po knížce Patricka NesseMy ostatní tu prostě žijem. Tento autor je poslední dobou opravdu velmi vychvalovaný, takže jsem taky musela nějakou knížku zkusit. Bohužel, naše první setkání nebylo úplně nejšťastnější. My ostatní tu prostě žijem je rozhodně pojata originálně, ale to je tak všechno. Fantasy příběh, který se odehrával na pozadí, byl fajn, ale hlavní příběh byl takový… nijaký. Vypráví život obyčejného maturanta Mikeyho a to je asi to, co mi vadilo. Není tam žádné „Wow“, „Ty jo!“ ani „Ahá!“, prostě nic…
Recenzi si můžete přečíst tady.



Následovala knížka, na kterou jsem se těšila už opravdu hodně dlouho a to Harry Potter and the philosopher´s stone. Harryho miluju, takže jsem věděla, že to bude radostné shledání. S tím rozdílem, že jsem konečně šla do sebe a zkusila to v angličtině. A, světe div se, ono to bylo vážně lehké! Začátek byl teda trochu pomalejší, protože jsem měla pocit, že si musím hledat každé neznámé slovíčko, ale časem jsem to vychytala a hledala si vždycky jenom takové, které se tam objevilo už poněkolikáté a já si jím pořád nebyla jistá nebo slovíčko, které mě něčím zaujalo. Teď na mě na poličce čekají další 2 knížky v angličtině a já se na ně chci vrhnout hned, jak dočtu právě rozečtenou.


Pak jsem sáhla po Prvním konci od Lauren James. Tahle knížka mě zaujala už před vydáním, ale pak jsem na ni tak nějak zapomněla. Když jsem ji ale objevila v knihovně, rozhodla jsem se to zkusit a neprohloupila jsem! Neobyčejný příběh dvou lidí, kteří se do sebe neustále zamilovávají, ale vždycky, když už se zdá, že budou opravdu spolu, je osud tvrdě zasáhne. Třeba to ale tentokrát bude jinak…
Tohle byla podle mě jedna z nejlepších, ne-li nejlepší, knížka, kterou jsem letos přečetla. Milovala jsem postavy, děj, styl psaní… Opravdu se mi neskutečně líbila a už se nemůžu dočkat dalšího dílu! Recenzi najdete tady!


Jako další jsem si vybrala Šepotání od A. G. Howard. Vybrala jsem si ji z jediného důvodu – autorka bude na Humbooku, takže jsem si chtěla něco od ní přečíst.
Šepotání vypráví o prapraprapraprapravnučce (nejsem si jistá kolik pra-) Alenky z Říše divů pana Carolla, Allyse. Ta se znovu vydává do Říše divů s cílem zničit rodinné prokletí.
Tahle knížka mě opravdu těžce minula. Vůbec mě nebavila, Allysu i Zacha jsem nesnášela a vlastně jediný, koho jsem měla ráda, byl Morfeus. Ale i celkově děj mi přišel strašně nudný a zbytečně zdlouhavý. Je to nejspíš úplně první knížka, kde jsem opravdu přeskakovala odstavce, jen, ať už jsem na konci.
Recenzi se pokusím napsat co nejdříve.



No, a když se mi konečně podařilo dočíst Šepotání, pustila jsem se do, poslední dobou celkem opěvované knížky, Divoká píseň od Victorie Schwab. Zatím jsem na nějaké straně 100 a moc se mi líbí, ale bohužel, kombinace konce roku a znechucení po Šepotání způsobila, že ji čtu opravdu šnečím tempem…

A jak vypadal váš květen? Podělte se v komentářích!





2 komentáře:

  1. Zajímavé kousky jsi přečetla :) V poslední době mám hroznou chuť si přečíst První konec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) jako První konec se stal jednoznačně jednou z mých absolutně nejoblíbenějších knížek... :D

      Vymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)