neděle 14. května 2017

Co přibylo na mém to-read listu #2: duben

Ahoj! Vím, že už je téměř půlka května, ale konečně jsem tady s dalším článkem o knihách, které bych si chtěla přečíst.
*odkazy v článku: kniha = kde ji koupíte nejlevněji, autor = jeho profil na čbdb.cz


NaslouchačPetra Stehlíková
Mělo by jít o skvělou českou fantasy.
Dívala jsem se po ní už dávněji, ale nějak jsem se nikdy nepřemluvila k tomu, abych si ji napsala na to-read list. Nakonec jsem se rozhodla až díky videu Marillee a jsem opravdu zvědavá, jaký Naslouchač bude!

Matka zrůdGuy de Maupassant
Mělo by jít o příběh ženy, která se snažila zakrýt těhotenství tím, že si stahovala břicho. Nakonec se dítě narodilo znetvořené, což se velmi líbilo cirkusákům a rozhodli se ho od matky koupit. Ta tak přišla na to, že to slušně vynáší a udělala si z těchto dětí byznys.
O téhle povídce jsme se bavili ve škole a mě to opravdu zaujalo, takže bych si ji jednou ráda přečetla celou.

První stříbrná kniha snůKerstin Gier
Přiznám se, že vůbec netuším, o čem by knížka měla být. Anotaci jsem si sice četla, ale teď si pamatuju jenom to, že by to měla být fantasy.
Už dlouho jsem přemýšlela nad tím, že bych si přečetla Drahokamy od této autorky, ale z toho, co jsem slyšela, by to mělo být hodně romantické, což není úplně můj šálek kávy. Proto jsem se rozhodla nejdříve vyzkoušet autorčin styl psaní na této sérii a časem třeba přečíst i drahokamy.

Mayské proroctví: hadí spirála – Christy Raedeke
Druhý a poslední díl série Mayské proroctví. První díl (recenze) se mi líbil tak moc, že jsem věděla, že druhý si prostě potřebuju přečíst, aniž bych pátrala, o čem by měl být.

Percy Jackson: Moře nestvůrRick Riordan
Druhý díl oblíbené série o polobozích. Opět jsem nijak nepátrala, o čem konkrétně bude, protože Zloděj blesku (recenze) byl skvělý, takže věřím, že i Moře nestvůr bude super.

Proč? 13x proto! / 13 reasons whyJay Asher
Kolem téhle knížky je poslední dobou takové haló, že je asi zbytečné ji blíže představovat. Pokud tady ale přece jenom je někdo nezasvěcený. Knížka by měla být o holce, která spáchala sebevraždu a na kazety nahrála 13 důvodů proč. Více toho ani sama nevím, ale údajně je velmi smutná.
Zatím jsem se nerozhodla, jestli ji zkoušet v angličtině, takže budu ráda, pokud mi napíšete jak těžkou angličtinu má!
J

Podpis všech věcíElizabeth Gilbert
Hodně květinový román o páru, kdy ona je velká botanička, kterou zajímá evoluce a on je umělec, který ji táhne do duchovna, k pochopení bytí a podobně.
Tahle knížka mi byla doporučená kamarádkou a, i když romány nemám ráda, připadá mi, že by se mi mohla líbit. Spojuje totiž dvě mi velmi blízké věci a to biologii, přírodu, evoluci na jedné straně a duchovno, bytí (tedy tak trochu jogínské myšlení) na straně druhé.

Dračí proroctvíSandra Regnier
Druhý díl ve fantasy trilogii Panův tajemný odkaz. I když se mi první díl opravdu nelíbil (recenze), konec celou knížku zachránil natolik, že jsem opravdu zvědavá, jak bude příběh pokračovat. Opět netuším, o čem by měl být, ale poslední věta v prvním dílu tak nějak naznačila, že je na co se těšit.

Caraval – Stephanie Garber
Fantasy o nebezpečné hře (?) cirkusu (?). Více toho nejde poznat ani z anotace a o to více mě láká! Navíc jsem na ni zatím snad neslyšela negativní ohlasy, takže se opravdu moc těším!
Jo a stejně jako u 13 reasons why mi prosím napište, jestli je v téhle knížce těžká angličtina, protože přemýšlím nad koupí originálu!




Tak, to by bylo za duben všechno. Je to další hromada knížek, která na mě teď bude koukat z to-read listu. Kdy mám tohle všechno přečíst, to už mi ale asi nikdo neporadí…
A co vy? Taky jste narazili na nějakou starší knížku, která vás oslovila až teď? Pochlubte se!
J









4 komentáře:

  1. Naslouchač je úžasná kniha, už aby byl podzim a vyšel druhý díl. Stříbrnou knihu snů a Caraval mám také v plánu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším! :) Na Caraval se těším asi nejvíce ze všech zmíněných knížek

      Vymazat
  2. Skvělý výběr :) Naslouchač je vynikající a Caraval vypadá také hodně lákavě :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)