neděle 2. dubna 2017

Recenze: Stačí jen CHTÍT





Žánr: thriller, YA

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Fragment

Počet stran: 272




Obsah:
Ve městě Nottawa právě vypukl nový fenomén. Sociální síť s názvem NEED vám za splnění úkolu dá cokoli si budete přát. Chcete nový iPhone? Lístky na koncert? Auto? Kaylee Dunhamová má taky jedno přání. Přeje si najít vhodného dárce ledviny pro svého nemocného bratra. Nevěří, že by ji nějaká sociální síť mohla pomoct, ale proč to nezkusit? Zpočátku jsou úkoly, které stránka požaduje snadné – pozvěte X nových členů, napište vzkaz a dejte ho tam a tam… Ale s přibývajícími členy roste i nebezpečnost úkolů a Kaylee je jediná, která si uvědomuje spojitost mezi NEEDem a posledními událostmi.

Styl psaní:
Knížka byla psána opravdu zajímavě a celkem čtivě. Každá kapitola je z pohledu nějakého studenta a celkem je těchto pohledů v knize asi 10, což sice může být občas matoucí, ale zároveň to čtenáři dává možnost rychle pochopit některé situace.

Grafika:
Obálka se mi opravdu líbí. Na fotce to není vidět, ale puntíky tvořící slovo chtít jsou vystouplé a vytváří tak zajímavou strukturu.

Jak jsem se ke knize dostala?
Já jsem si ji koupila v Ostravském Neoluxoru, ale pokud byste ji chtěli co nejlevněji, poradí vám tady.

Názor:
Přiznám se, že vlastně nevím, co si o ní mám myslet. Na jednu stranu se mi příběh i zpracování opravdu líbilo. Něco mi tam ale chybělo, jen nedokážu přijít na to, co.
Kaylee a Nate byli oba celkem sympatičtí, stejně jako většina ostatních postav. Co se týče děje, nebyl nijak pomalý nebo zbytečně natahovaný, ale asi i tím, kolik tam bylo hlavních postav, jsem často měla problém uvědomit si, jaký úkol který z nich dostal. Takže jsem si pak některé pasáže musela pročítat víckrát, než jsem si uvědomila, proč dělá tenhle úkol, když v mé hlavě má dělat úplně jiný.
Jediné, čím si jsem ve svém názoru jistá, je to, že v porovnání s autorčinou Univerzitou výjimečných, byla tahle knížka o něco slabší.

Hodnocení: 6,5/10

4 komentáře:

  1. Chytala jsem se knížku pořídit, ale ted si nejsem jistá, jestli do toho jít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda tak to mě mrzí :/ tak třeba pomůžou recenze jiných blogerek :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jojo, není špatná, můj názor byl asi bohužel ovlivněn Zlodějkou knih, kterou jsem četla předtím no :/ A jinak na agregátoru blogů už jsem :)

      Vymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)