pátek 3. února 2017

Přečteno #3: Leden 2017

Čas utíká jako voda a už je tady únor...
Leden byl v mém případě ke knížkám velmi krutý a já tak zvládla sotva 2 a půl... Mohlo za to především pololetí, ale nebyl to jediný důvod. Celkem jsem teda přečtla žalostných 613 stránek, což je v porovnání s předchozími měsíci méně než polovina. 

Jako první jsem dočetla recenzní knihu Dračí nevěsta. I když jsem se do ní ze začátku nemohla začíst, nakonec mě mile překvapila. Je o Sanje, která je sirotek a rychtář ji proto chce obětovat drakovi, ale co když bude všechno jinak? Podrobnější popis najdete v recenzi (tady)


Pak bylo na čase věnovat trochu pozornosti povinné četbě, takže jsem se pustila do Máje. Tady se ukázalo jaký jsem... jak to nazvat... literární barbar, protože i když jsem věděla, že se mi to nebude líbit a nebude mě to bavit, Máj dokázal má očekávání překonat. Sice má i ve formátu menším než A6 jen 70 stránek, ale četla jsem ho snad týden a to jen s velkým odporem. Teď mě čeká několikahodinové bádání nad různými rozbory, abych do testu napsala aspoň něco. Recenzi zatím napsanou nemám a ani nevím, jestli ji mám psát, takže pokud by o ni někdo opravdu stál, můžete se vyjádřit v komentářích.

Na spravení chuti jsem si pak dala poslední díl Labyrintu - Vražedná léčba. Na tenhle díl většina lidí nadává, ale mě se líbil a s odstupem času se mi líbí ještě více. Uznávám, že kdyby byl o něco kratší, ničemu by to neškodilo, ale to, že jsem na konci téměř brečela a další dvě noci jsem nemohla spát, protože jsem nad tím neustále přemýšlela, mluví podle mě za vše. Protože je to třetí díl, bylo by ode mě hloupé tady cokoli o ději psát, takže pokud to někoho zajímá, můžete se podívat na mou recenzi (tady).

No a na závěr měsíce (a jako oslavu uzavření známek) jsem rozečetla první knížku od Ježíška a sice Než jsem tě poznala. Zatím jsem zhruba ve třetině a i když vlastně nechápu proč, strašně se mi líbí a je psána opravdu čtivým stylem.
A jak vypadal váš leden? Pochlubte se mi v komentářích!

4 komentáře:

  1. Tak Máj a Švejk byly zatím nejhorší knížky, které jsem díky škole četla. Opravdu nechápu, čím si Máj všechny tak získal, já jsem k němu získala akorát tak odpor. Takže tuhle knížku si k maturitě rozhodně nevyberu.

    OdpovědětVymazat
  2. Než jsem tě poznala jsem také četlo a bylo to skvělé - opravdu neuvěřitelně čtivé. Jinak s tím Májem... já nevím, já na střední klasiku moc nemusela, nic mi to nedávalo a dneska (je mi 25) se ke všemu vracím, dočítám to a konečně mám pocit, že mě to obohacuje. Tak třeba tomu ještě někdy na chuť přijdeš. Teď držím palce, ať se těmi rozbory úspěšně probereš. Měj se moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) taky tajně doufám, že to časem začnu vnímat jinak... věřím, že se mi to tak nelíbilo i proto, že jsem prostě musela...

      Vymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)