pondělí 2. října 2017

Přečteno #11: září

Ahoj! Tak už je za námi první měsíc školy. Pro mě to bohužel znamenalo měsíc obrovské nejen čtecí krize, kdy jsem byla každou chvíli na dně. Ale dost mého fňukání, za září jsem přečetla teda 2 + 1 knížku a 1 jsem rozečetla. Celkem je to teda 1312 stránek.
*odkazy: autor - profil na cbdb.cz, název knihy - kde ji koupíte nejlevněji


Jako první jsem přečetla Dvůr mlhy a hněvu od Sarah J. Maas a ten byl naprosto skvělý! Opravdu je daleko lepší, než první díl, tak jak všichni tvrdí. Nebudu sem psát, o čem je, abych nespoilerovala první díl, takže pokud by vás to zajímalo, recenze je tady.

Potom jsem se pustila do recenzního výtisku z Megaknih – Dopisy, které nikdo nečetl od Iony Grey. Tahle knížka mě hodně zaujala svou anotací. Vypráví příběh nešťastně vdané Stelly, která ve válkou zničeném Londýně potká pilota americké armády, Dana. Zamilují se do sebe, ale válka je bohužel nelítostná a tak jim je dopřáno jen pár dnů, než je Dan odvelen zpátky na frontu. Nikdy na Stellu nezapomněl a teď, po 70 letech jí posílá poslední z několika desítek dopisů, na které mu nikdy neodpověděla. Tento dopis najde mladá Jess a rozhodne se ty dva znovu spojit.
Celý příběh byl čtivý a dojemný. Rozhodně tuto knížku doporučuju! A pokud ještě nejste rozhodnutí, přečtěte si mou recenzi tady.


Ke konci září jsem rozečetla ještě Pomstu a rozbřesk od Renée Ahdiehové. Jsem teprve na začátku, ale vypadá to opravdu zajímavě…

A teď konečně k tomu, proč jsem přečetla „2+1“. Od svojí lektorky jógy jsem si totiž půjčila spoustu knih a ještě v září jsem jednu z nich přečetla. Jmenuje se teda Jóga pro záda, ramena a šíji a napsala ji Anna Trökes. Krásně rozebírá důvody bolestí v oblasti zad, ramen a krku, jsou tam pěkně popsány jak příčiny a důsledky na kvalitu života, tak i rady, jak se těchto bolestí účinně a napořád zbavit. Důvod, proč ji nepočítám, jako plnohodnotnou knížku je ten, že ze 128 stran je asi 70 praxe, kde jsou popsané pozice, takže přímo „čtení“ je tam ve výsledku jen nějakých 50-60 stran.


No a to je za září všechno! Napište mi, jak se v září dařilo vám, případně, jestli jste některou z těchto knížek četli.

2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Dopisy jsou skvělé :) podle mě se přesně hodí teď, do těch chmurných podzimních večerů :)

      Vymazat

Každý komentář mi dělá obrovskou radost a moc za všechny děkuji! :)